web analytics
  • Strada Gheorghe Şincai nr. 46, la parterul Palatului Administrativ, camera 20, Baia Mare.
  • tel. +40 262.206.113 | fax +40 262.206.114
  • office@visitmaramures.ro

Creasta Cocoșului

Rezervaţia Creasta Cocoşului este amplasată în Munţii Gutâi, la o distanță de aproximativ 35 km de oraşul Baia Mare. La sud de creasta principalã se aflã fostele centre miniere Baia Mare, Baia Sprie şi Cavnic, Complexul Turist Şuior şi centrul turistic Mogoşa, iar la nord, peisajul idilic ce cuprinde tăurile (lacurile) de munte Chendroaiei şi Morărenilor.

Creasta Cocoşului reprezintă una dintre cele mai spectaculoase formaţiuni din rocă vulcanică, porţiune a craterului unui vulcan ce a erupt cu 9 milioane de ani în urmă. Aceasta se află la o altitudine de 1200 m şi dă numele rezervaţiei de 50 ha înfiinţată în anul 1954, ce face parte din categoria a-III-a IUCN (The International Union for Conservation of Nature) de arii protejate – monumente ale naturii; scopul rezervației este protecţia şi conservarea unor elemente naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică şi peisagistică deosebită. Rezervaţia şi zona tampon a acesteia au fost declarate sit european Natura 2000 şi reprezintă un habitat pentru râs şi specii de păsări răpitoare de interes european: acvila de munte şi acvila ţipătoare mică.

Activităţi turistice în rezervaţie: drumeţii, alpinism şi escaladă (37 de trasee omologate şi reconditionate în anul 2010), parapantă, observarea avifaunei (la observatorul de păsări), fotografie, schi tură. Pentru a încerca aceste activităţi, vă rugăm să intraţi în contact cu agenţia locală de turism Greenway Tour care poate organiza excursii de o zi în rezervaţie sau pachete turistice de mai multe zile, ce pot cuprinde mai multe tipuri de activităţi.

* Această arie protejată se află în custodia Asociaţiei “Ecologic”

by flavius frantz | eeessential.tools