web analytics
  • Strada Gheorghe Şincai nr. 46, la parterul Palatului Administrativ, camera 20, Baia Mare.
  • tel. +40 262.206.113 | fax +40 262.206.114
  • office@visitmaramures.ro

Pădurea Crăiască

Este amplasată în imediata apropiere a staţiunii balneoclimaterice Ocna Şugatag, pe partea stângă a drumului judeţean DJ Cavnic – Sighetu Marmaţiei, având o suprafaţă de 44 ha la o altitudine medie de 485 m.

Scopul principal al ariei naturale Pădurea Crăiască este cel de conservare a diversităţii biologice. Valoarea pădurii este dată de asocierea deosebită de specii, respectiv: stejar pedunculat, larice şi gorun, diseminat întâlnindu-se cireş, tei, carpen, jugastru. Declarată rezervaţie de seminţe, pădurea seculară păstrează specii endemice ca: sor-cu-frate şi puşca dracului, iar populaţia de păsări într-o densitate neobişnuită este un magnet pentru iubitorii de birdwatching.

În pădure există exemplare monumentale de stejar, cu vârste de aproximativ 140 de ani, iar înălţimea medie a arborilor este de 28-30 m, cu diametrul trunchiurilor de 60-80 cm.

Activităţi turistice: drumeţii, observarea avifaunei, fotografie, bicicletă. Pentru a încerca aceste activităţi, vă rugăm să intraţi în contact cu agenţia locală de turism Greenway Tour care poate organiza vizite ghidate în Pădurea Crăiască sau să apelaţi la unul dintre ghizii locali.

* Această arie protejată se află în custodia Direcţiei Silvice Maramureş

by flavius frantz | eeessential.tools