web analytics
  • Strada Gheorghe Şincai nr. 46, la parterul Palatului Administrativ, camera 20, Baia Mare.
  • tel. +40 262.206.113 | fax +40 262.206.114
  • office@visitmaramures.ro

Lacul Morărenilor

Lacul Morărenilor se află situat în partea nordică a masivului Gutâi, la altitudinea de 853 m, foarte aproape de satul Breb şi are o suprafaţă de 20 ha. Lacul s-a format printr-o alunecare de teren, având o formă aproape circulară şi o adâncime maximă de 20 m. Alimentarea lacului se face de un pârâu cu debit constant şi de izvoare subterane, iar surplusul se scurge în pârâul Valea Mare, afluent al râului Mara.

Flora reprezentativă este: trifoiul de baltă, ţăpuşica, aninul negru, alunul, salcia aurie, socul. Fauna rezervaţiei este variată, fiind reprezentată prin nevertebrate şi vertebrate dintre care amintim: buhaiul de baltă cu burtă galbenă, broasca roşie de munte, şopârla de munte, vipera, corcodelul mic, raţa sălbatică mare.

Activităţi turistice: drumeţii, observarea păsărilor, fotografie, bicicletă, pescuit. Pentru a încerca aceste activităţi, vă rugăm să intraţi în contact cu agenţia locală de turism Greenway Tour care poate organiza excursii de o zi în rezervaţie sau pachete turistice de mai multe zile, ce pot cuprinde mai multe tipuri de activităţi.

* Această arie protejată se află în custodia Asociaţiei “Ecologic”

by flavius frantz | eeessential.tools